Örtünüş ve Bağlanışları: Başta tepelik varsa başörtü; tepelikten aşağıya serbestçe bırakılır ya da iki ucu çene altında bağlanır. Tepelik kullanılmadan başa bağlanan tülbentler başa tek olarak bağlandığı gibi ikisi,üçü bir araya gelerek de bağlanır.
Yabuk Bağlama: Genellikle yaşlılar tarafından kullanılan bir tür baş bağlama şeklidir. Yalnız yüz gözükecek şekilde çömber basın üzerine yerleştirilir. İki ucu çene altında birleştirilir. Arkada kalan diğer uçtan bir tanesi ön tarafa gelerek çene altından dolandırılarak başın üzerine serbestçe bırakılır.
Çember (çömber) bağlama olarak bilinen bu bağlamaya Türkiye’nin hemen hemen her yerinde rastlamak mümkündür.
Tekli Bağlama: Tülbent üçken şeklinde katlanır. Uçları arkada ense üzerinde bağlanır ve uçları omuzlardan aşağıya serbestçe bırakılır.(Fotoğraf:1) Aynı tür bağlama çene altında da yapılır. (Fotoğraf:2) Bunun yanında arkada bağlanan uçlar kulağa takılan küpe gözükecek şekilde başsın üzerinde bağlanır. (Fotoğraf:3)
Tekli bağlamada genç kızların saçlarının bir kısmı gözükür.
İkili Bağlama: Yörede üç çeşit ikili bağlama yapılmaktadır.
1-Birinci çemberle yabuk bağlama yapılır. İkinci çember üçgen katlanır.Uçlar başın arkasında çaprazlanarak önde alın üzerinde düğümlenir.(Fotoğraf:4)
2-Birinci çember üçgen katlanır. Uçlar arkada bağlanarak omuzdan aşağıya serbest bırakılır. İkinci çember üçgen katlanır. Uçlar başın arkasında çaprazlanarak önde alın üzerinde düğümlenir. (Fotoğraf:5)
3- Birinci çember üçgen katlanır. Uçlar arkada ense üzerinde çaprazlanır.İkinci çember üçgen katlanır. Uçlar başın arkasında çaprazlanarak önde alın üzerinde düğümlenir. Birinci çemberin uçları tepede düğümlenir.(Fotoğraf:6)
4- Birinci çember üçgen katlanır. Uçlar arkada ense üzerinde çaprazlanır.İkinci çember önce üçgen katlanır. (Ortada küçük bir üçgen oluncaya kadar,uzun olan kenardan katlamaya başlanır.) Üçgen alnın orasına gelecek şekilde arkadan bağlanır. Birinci çember baş üzerinde bağlanır. (Fotoğraf:7
Üçlü Bağlama: Çemberin bir kenarı baş üzerinden çene altında düğümlenir. Serbest kalan kenar çene altından boyuna dolanarak arkaya bırakılır. İkinci çember üçgen katlanıp arkada bağlanır. Üçüncü çember önce üçgen katlanır. (Ortada küçük bir üçgen oluncaya kadar, uzun olan kenardan katlamaya başlanır.) Üçgen alnın orasına gelecek şekilde arkadan bağlanır. Fotoğraf:8
İçlik- Gömlek
Ketenden el tezgahlarında örülür. El dikişi ile yanlara parça ve kol altına ek parça (kuş) koyulur. Ön kısmı robalı, işli, oyalı ve siyah düğmelidir.Hâkim yakalı, uzun kollu veya kısa kolludur. Patiska, ipekli ve pamuklu kumaşlardan da yapılır.
Başka bir içlik ise; siyah ipekli kumaştan önü ve omuzları robalıdır.Robalar mavi ve kırmızı işli, önü çiçek desenleriyle süslü ve diğer kenarları motiflerle işli bir çeşit gömlektir. Bunu yaşlılar pek giymez.
Yelek
Fistanın üstüne giyilir. Bazen cepken gibi kollu da yapılır. Kırmızı, siyah,bordo, yeşil renkleri esas olmak üzer çeşitli renklerde çiçek, yaprak v.b.desenleriyle süslü olur. Ön parçalar yuvarlatılmış şekildedir. Tam bele inmez, önde kendiliğinden kapanabileceği gibi gizli kanca veya uçkurla içten bele bağlanır. Çeşitli pamuklu bezlerden yapıldığı gibi en makbulü kadife olanıdır.