TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yavuz, Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Şennur Güler Özkan ve Ortahisar Kadın Kolları İlçe Yöneticisi Songül Bayrak da yer aldı.

“BU PROGRAM YATIRIM DEĞİL, YAPILAMAYANLARIN İTİRAFIDIR!” “BU PROGRAM YATIRIM DEĞİL, YAPILAMAYANLARIN İTİRAFIDIR!”

Suiçmez, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, ülke genelinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) aracılığıyla meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri gibi birçok kanser türüne yönelik ücretsiz taramaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Erken teşhisin önemine dikkat çeken Suiçmez, “Bu taramalar sayesinde hastalıklar henüz erken evrede tespit edilerek, tedavi süreçleri daha başarılı bir şekilde yönetilebilmektedir. Erken teşhis, kanserle mücadelenin en güçlü silahıdır” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda, Suiçmez ve beraberindeki heyet, kendilerini ağırlayan Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erdem Malkoç’a ve özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti