Akçaabat Belediyesi Başkanlık Makamında imzalanan protokolde Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan hazır bulundu.
Akçaabat’ın tüm kırsal mahallelerindeki çiftçileri kapsayan protokol ile ilçedeki ve bölgedeki hayvan ırklarının ıslahı, hayvan başına düşen litre süt miktarının arttırılması ve süt verimi yüksek yavruların elde edilmesi amaçlanıyor.
TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, “Akçaabat Belediye Başkanımızla hayvan sağlığında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Akçaabat Belediyesi olarak Akçaabat’ın tüm kırsal yerlerindeki 4800 çiftçimizin suni, tohumlama hizmetini ücretsiz bir şekilde gerçekleştireceğiz. Suni tohumlama ile hayvanlarımızı ıslah ederek çok düşük olarak kabul edilen günlük 5 litre hayvan başı süt litresini Avrupa birliği standartlarına yükseltmek, ırkımızı ıslah etmek ve verimli yavrular elde etmek amacımızdır. Akçaabat Belediye Başkanımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Şimdiden Akçaabatlı çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu hizmetin yarınlarımıza ve bölgemize katkı sunacağına olan inancımız tamdır.” dedi.
ÖRNEK BİR UYGULAMAYA İMZA ATIYORUZ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise Akçaabat’ta tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi adına atılacak her adımın destekçisi olduğunu belirterek “Akçaabat’ta hatta bölgemizde tarım ve hayvancılık halen yaygın olarak devam ediyor. Tarım ve hayvancılık çiftçilerimiz için önemli gelir kapılarından biridir. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve çiftçilerimizin ekonomik anlamda desteklenmesi için özellikle hayvancılığın modern yöntemlerle birleştirilmesi gerekmektedir. Bu sayede hem verim hem de üretim artacaktır. İmzaladığımız protokolle birlikte hayat bulacak olan Suni Tohumlama Projesi ile günlük hayvan başına elde edilen litre süt miktarı Avrupa standartlarına yükselecek. Verim artacak dolayısıyla ekonomik manada bir kalkınma da sağlanacak. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan proje suni aşılama tamamen ücretsiz olarak yapılacak. Akçaabat’ımızda hayvancılığı desteklemek amacıyla yaptığımız bu protokol çevre il ve ilçeler için örnek teşkil edecek. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile imzaladığımız Suni Tohumlama Protokolü’nün şimdiden Akçaabat’ımıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.