Akçaabat Belediyesi’ni hedef gösteren iddiaları tek tek yanıtlayan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Son zamanlarda dile getirilen, bizim belediye olarak yüksek hassasiyet gösterdiğimiz bazı konulara Belediye Meclisimizde meclis üyelerimizin ve halkımızın huzurunda açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle Sağlık Güvelik Kurumuna olan borçlarımızla ilgili vadesi gelmemiş herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili belediyemiz kurumsal yapısını 25 yıldır korumaktadır. Özellikle borçlanmaya titizlik gösteriyoruz. Ayağını yorganına göre uzatan bir belediye olduk; olmaya da devam edeceğiz. Ayrıca şunu söyleyeyim bakanlıklarımızın bütçelerini değerlendirerek buralardan almış olduğumuz desteklerle de bütçemizi daha da güçlü kılıyoruz. Bu önemli bir çalışmadır. Diğer bakanlıklarımızın da bütçelerinden faydalanarak ilçemizde yapmış olduğumuz yatırımların organizasyonlarıyla ilgili de destekler almaktayız; almaya da devam edeceğiz. Özellikle yakın zamanda meclisimize getirecek olduğumuz bir işimizi daha var. Bu da Orta Cadde’nin Sağlıklaştırılması, cephelerin düzenlenmesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili de yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan destek alarak bu işin de üstesinden geleceğiz. Kredi kullanıyoruz. Çünkü enflasyon olan bir ortamda yaşıyoruz. Bu yıl 1 liraya yaptığımız bir işi sonraki yıl 2 liraya mal etmek mali anlamda zorluk yaşatacağından meclisimizin de kararıyla kredi kullanarak yaptığımız bazı işlerimiz oluyor. Özellikle İller Bankası üzerinden yapılan kredilendirme ve proje bazlı kredilendirme hususunda çalışmalarımız oluyor. Bazı projelerimizde de geçmişte kredi kullandık. Sahilde 20 milyon civarında bir kredi kullandık. Sahilde şu anda yapmış olduğumuz iş 100-150 milyon civarında bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu kredimize aylık ödediğimiz taksitimiz 300 bin civarında ve bu yıllara sabit bir şekilde zaman içerisinde bu ortamda eriyip gidiyor. Hepimiz ticaretin içerisindeyiz veya ev ekonomisi yönetiyoruz. ev ekonomisi yöneten birer birey olarak hepimiz bunu hesap edebiliyoruz. Bunun altını çizmek isterim.” Dedi.

CAN DOSTLARIMIZA HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIK; ÇIKMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

“ADALET VURGUSU” “ADALET VURGUSU”

Gündemdeki iddialardan biri olan sokak hayvanları ile ilgili söylemleri de net bir tavırla değerlendirerek Akçaabat Belediyesi’nin yaptığı uygulamayı anlatan Başkan Ekim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sokak hayvanlarıyla ilgili bir kanun var şu anda. Bu konuda Belediyemizle ilgili bir açıklama yapılmış. Sokak hayvanlarının alınıp kısırlaştırılma süreci geçmişten gelen bir süreçtir. Bugüne kadar da hep yaptık; yapmaya da devam ediyoruz. Kulağında küpe olmayan, kısırlaştırılmamış hayvanları alıp rehabilitasyon merkezine getiriyoruz. Buradaki gerekli işlemler yapıldıktan sonra tekrar söz konusu hayvanı aldığımız ortama geri bırakıyoruz. Yeni kanun çıkana kadar bizim takip ettiğimiz süreç bu şekilde ilerliyordu. Yeni kanun çıktıktan sonra, kanunun meclisten geçen kısmıyla ilgili konuşuyorum, sokak hayvanlarıyla ilgili belediyemiz bir rehabilitasyon merkezi kuracak. Zaten alt yapısını hazırlamıştık. Bu rehabilitasyon merkezinde hem kısırlaştırmamız hem de o şehrimizden toplamış olduğumuz hayvanlarımızın bakımıyla ilgili süreçlerimizi gerçekleştireceğiz. Can dostlarımız için herhangi bir uyutma ya da hoş olmayan başka bir işlem bizim belediyemiz için söz konusu değildir. Bu konu üzerinde asılsız iddialarda bulunan bir kitle var. Bu kitle hayvanseverlik üzerinden bir algı yönetme çabası içerisindedir. Biz Akçaabat belediyesi olarak böyle bir hususun içerisinde hiçbir zaman olmadık; olmayız da. Biz sokak hayvanlarımıza bakabilecek bir belediyeyiz. Bu kudrete sahibiz; bunun altını özellikle çiziyorum. Kanun çıktıktan sonra biz alt yapımızı kurarız, istihdamımızı da gerçekleştiririz.  Ayrıca veterinerler odası ile de yakın zamanda yapmış olduğumuz protokol neticesinde rehabilitasyon merkezimiz olamamasına rağmen sokak kedilerimizin bakımları ve kısırlaştırılmaları ile ilgili sürecimizi yürütüyoruz. Bu konu bizim için hassas bir konudur. Bu konu üzerinden belediyemiz de dahil edilerek siyasi bir algı yönetilmesini istemeyiz.”

HER ZAMAN ŞEHRİMİZİN HİZMETKARI OLDUK

32. Uluslararası Akçaabat müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin finansmanını sorgulayarak mahallelere hizmet edilmediği yönündeki iddialara da karşılık veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, festivale Akçaabat esnafının ve bağışçıların sahip çıktığını belirterek “Gündemdeki iddialardan bir diğeri de muhtarlarımızla ilgili muhtarlarımızın belediyeden elleri boş döndüğü yönündeki iddiaları içeren açıklama. Bu konuda da yine biz belediye olarak yerinde tespit ve değerlendirme yaparak planlı ve programlı şekilde Akçaabat’ımızın her mahallesine her köşesine hizmet ettik. Muhtarlarımız bizim paydaşlarımız; onlar bizim elimiz kolumuzdur. Bu konudaki hassasiyetimiz de üst seviyededir. Bugüne kadar programımız dahilinde mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getirdik; bugünden sonra da yine yerine getirmeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili ‘Madem muhtarlara yardım edemiyorsunuz, festivali neden yaptınız.’ Diye bir açıklama yapıldı. Festivalimizi biz belediye olarak organize ettik; Akçaabat esnafımız ve bağışçılarımız da finansmanını sağladı. Bu konuda konaklama, yeme içme dahil olmak üzere bir kuruş belediyemizin kasasından çıkmamıştır. Festivalimiz bu şekilde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca festivalimizi finanse eden herkese de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Festivaller şehirlerin gelişmesi, şehir turizminin artması ve kültürler arası kaynaşmanın sağlanması adına önemli organizasyonlardır. Bunu hepimiz biliyoruz; kabul ediyoruz. Sadece iktidar belediyeleri değil muhalefet ve diğer belediyeler de kendi şehirlerinde çeşitli organizasyonlarla festivaller düzenliyor; bunu hepimiz biliyor ve görüyoruz. Ama biz bunu kendi bütçemizden değil şehrimizin tanınmasını isteyen esnaflarımız ve bağışçılarımızla yapıyoruz. Bizim dışımızda festival yapan belediyelerin bu organizasyonun finansmanını nasıl sağladığından habersiziz.” Dedi.

Editör: Köksal Ustaoğlu