Bölgesel

DEPREMZEDE YAKINI REKTÖR YARDIMCISINDAN YENİ ÖĞRETMENLERE ALTIN TAVSİYE

Yeni mezunlara ve öğretmen adaylarına seslenen Rektör Yardımcısı Çimer, “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır. İyi müteahhit, iyi mühendis, iyi devlet adamı yetiştirirsek depremlerde bunca insanımızı kaybetmeyiz. Testlere odaklanmayın, iyi insan yetiştirin” dedi.

Beşinci eğitim öğretim yılını geride bırakan Trabzon Üniversitesi, lisans mezunları ordusuna yenilerini kattı. Fatih Eğitim Fakültesinin önemli bölümlerinden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Müzik, Resim ve Özel Eğitim Bölümleri mezuniyet törenleri ile arka arkaya kep attı. 4 yıllık zorlu öğrenim döneminin tamamlanması ile Trabzon Üniversitesi’ne lisans öğrencisi olarak giren yüzlerce öğrenci derslerinde başarılı olarak bir an önce öğretmenlik mesleğini yapmanın heyecanına ilk adımını attı.

Trabzon Üniversitesi Fatih Yerleşkesi içerisindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine ellerinde bayraklarla gelen genç mezunlar, saygı geçişinden sonra maharetlerini sergiledi. Resim-İş Bölümü mezunları birbirinden güzel, el emeği 84 ayrı sanat eseri sergisi açarken genç müzik öğretmenleri 10. Yıl Marşını sahnede hep birlikte seslendirdi. Özel Eğitim Bölümü mezunları ise İstiklâl Marşımızı işaret dili ile okuyarak gurur dolu anlar yaşattı.

PIRIL PIRIL EĞİTİMCİLER

Arka arkaya gerçekleştirilen görkemli ve coşkulu mezuniyet törenlerine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Atilla Çimer ile birlikte Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Güven, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, bölüm başkanları, akademisyen ve mezun öğrencilerle aileler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal dönem birincisi Halime Erva Aslan’a plaketini verirken başarılı öğrencinin ailesine de teşekkür etti.

Törende konuşan Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven, “Uzaktan eğitim öğrenci için de akademisyen için de zor. Aynaya bakarak beş dakika konuşsanız işimizin örgün eğitimden daha zor olduğunu anlarsınız.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer ise, “Bugüne kadar ailelerinizden bize emanet edilmiş pırıl pırıl öğrencilerdiniz. Şimdi ise yurdun dört bir yanına atanmayı bekleyen, her türlü övgüye layık pırıl pırıl öğretmenlersiniz. İnşallah hepinize kadro açılır. Biz de başarı haberlerinizi alırız.” temennisinde bulundu.

AİLELER DUYGULANDI

Çimer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce pandemi, sonra deprem felaketleri nedeniyle kısmen uzaktan eğitim almak durumunda kaldınız. Şimdi mezun olarak ayrılırken yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Size emanet edilecek öğrencileri birer elmas gibi işlerken asla test sonuçlarıyla yetinmeyin. Etik değerlere bağlı, saygılı, erdemli insanlar yetiştirin. Ben Hataylı’yım. Depremde yakınlarının acısını yaşayanlardan biriyim. Depremde Hatay’a gittim. Geri döndüğümde kendime bu ağır kayıpların nedenini sordum; işini iyi yapan insanlar yetiştirmek gerektiğini anladım. Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır. İyi müteahhit, iyi mühendis, iyi devlet adamı; iyi insan yetiştirirsek depremlerde bunca insanımızı kaybetmeyiz” ifadelerini kullandı.

Kendisi de bir depremzede olan rektör yardımcısının sözleri ayakta alkışlanırken misafir aileleri de duygulandırdı.