Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Trendyol Süper Lig kulüplerinin başkanları ve temsilcileri ile Trendyol Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Medya Grubu ve sponsor firmaların yöneticileri katıldı.

2024-2025 Sezonu Trendyol Süper Lig Fikstürü için tıklayınız

2024-2025 Sezonu Trendyol Süper Lig Fikstür Çekimi Detayları için tıklayınız

BAŞKAN GENÇ, ÖZEL SPORCU BATUHAN’I YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN GENÇ, ÖZEL SPORCU BATUHAN’I YALNIZ BIRAKMADI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Avrupa kupalarında kulüplerimizin daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum"

Kokteyl sonrasında fikstür çekiminden önce bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türk futbol ailesinin birbirinden değerli fertleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerimiz, değerli misafirlerimiz, sevgili basın mensupları, Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu fikstür çekimi toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, yeni sezonda da büyük bir heyecana sahip olacak Trendyol Süper Lig, 67. sezonun perdelerini açacak. 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak ve 1 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan Trendyol Süper Lig, bu yıl 19 takımla oynanacak. Bildiğiniz gibi tarihinde ilk kez eleme grubunu lider tamamlayarak EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazanan, Avrupa'nın en genç ve değerli millî takımlarından A Millî Futbol Takımımız bu yıl bizlere büyük bir gurur yaşattı. Şampiyonada son 8 takım arasına kalarak, Türk futbolunun son dönemde uluslararası seviyedeki gelişimini tüm dünyaya ispat etti. Millî takımlar seviyesinde yakaladığımız bu başarının, bu yıl Trendyol Süper Lig'de de çıtayı daha da yukarıya çekeceğine ve Avrupa kupalarında mücadele edecek kulüplerimizin yeni ve daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Son 1 yılda Süper Lig sponsorluk gelirimizi %125 oranında artırdık"

Son dönemde ligin sponsorluk gelirlerinde yakalanan artışa dikkat çeken Başkan Büyükekşi, "Bilindiği gibi; kulüpler düzeyinde, futbolumuzun gelişimi ve daha rekabetçi bir lig ortamının tesis edilmesi adına Türkiye Futbol Federasyonu olarak; öncü pek çok adım attık. 2021-2022 sezonunda 250 milyon TL olan Süper Lig sponsorluk gelirlerimizi göreve geldikten sonra; 2022-2023 sezonu itibariyle 350 milyon TL'ye, 2023-2024 sezonu itibariyle 786,9 milyon TL'ye ulaştırdık. Son 1 yılda Süper Lig sponsorluk gelirimizi %125 oranında artırdık. Bu süre zarfında Trendyol, Süper Lig ve 1. Lig'in isim sponsoru, NG Kütahya ilk kez hakem formalarına sponsor, Türk Telekom ise Süper Lig'in teknoloji sponsoru oldu. Aynı zamanda, Puma ile imzaladığımız resmi top sponsorluğu anlaşmamız da devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Trendyol Süper Lig, Avrupa'da 6. en yüksek yayın gelirine sahip lig oldu"

Yayın gelirleri çerçevesinde kulüplere son 3 yılın en büyük katkısının sağlandığını vurgulayan Başkan Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca Süper Lig ve 1. Lig'in gelecek 3 sezonu kapsayan yayın haklarını, mevcut yayıncı beIN Medya Grubu ile yaptığımız anlaşmayla yıllık olarak 84,5 milyon dolar'dan 182 milyon dolar'a taşıdık. (KDV dahil 218 milyon 400 bin dolar) Böylece kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağlamış olduk. Sağlanan anlaşmayla Avrupa'nın 10 büyük liginden biri olan Süper Lig, 6. en yüksek yayın gelirine sahip lig oldu."

"Kulüplerimizin bizlere seyir zevki yüksek karşılaşmalar izleteceklerine inanıyorum"

Yeni sezonda futbolseverleri keyifli mücadelelerin beklediğine dair inancını dile getiren Başkan Büyükekşi, "Özellikle sponsorluk ve naklen yayın gelirlerinin 2 kattan fazla artacağı yeni sezonda kulüplerimizin çok daha güçleneceğine ve bizlere seyir zevki yüksek karşılaşmalar izleteceklerine inanıyorum. Fikstür çekiminin tüm takımlara şans getirmesini temenni ederek, Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonunun ülke futboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Teşekkür ederim." diyerek sözlerini noktaladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin konuşmasının ardından kulüp başkanları ve temsilcileri tarafından gerçekleştirilen fikstür çekimine, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın eşlik etti. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: Köksal Ustaoğlu